Halloween på Liseberg

Liseberg öppnar second hand-butik under Halloween

Liseberg vill ge fler barn möjlighet att klä ut sig under Halloween. Med det nya initiativet, 'Halloween Swop’, uppmuntras göteborgarna att byta in barnens urvuxna maskeradkläder med förhoppningen att små spöken, häxor och pumpor kan få liv igen. För varje inlämnad utklädnad ges en entrébiljett till Halloween i Lisebergsparken.

Publicerad:

Liseberg vill ge fler barn möjlighet att klä ut sig under Halloween. Med det nya initiativet, 'Halloween Swop’, uppmuntras göteborgarna att byta in barnens urvuxna maskeradkläder med förhoppningen att små spöken, häxor och pumpor kan få liv igen. För varje inlämnad utklädnad ges en entrébiljett till Halloween i Lisebergsparken.

Mellan den 10 – 17 oktober går det att lämna in barnens hela och rena maskeradkläder och accessoarer mot entrébiljetter till Halloween i Lisebergsparken. Initiativet avslutas med en second hand-butik på Liseberg Grand Curiosa Hotel den 26 oktober, dit alla barn är välkomna att gratis hämta ut en nygammal halloweendräkt.

Många känner nog igen sig i att ha gamla maskeradkläder som bara samlar damm. Nu ger vi dem helt enkelt nytt liv och gör det samtidigt möjligt för andra barn att få uppleva glädjen av en ny kostym till Halloween. Det känns som en härlig halllowin-win-situation för alla, säger Lina Ludwigson, projektledare för Halloween på Liseberg.

    Syftet med initiativet är att ge barnfamiljernas halloweengarderob nytt liv. Under Halloween får dessutom de unga besökarna gärna komma utklädda till Lisebergsparken.

    Det fantastiska med Halloween är just spänningen i att få möta och gå in i andra världar. Där spelar utklädnaden såklart en stor roll, inte minst för barnen som är experter på att möta världen med nya ögon. Vi hoppas verkligen att få se Göteborgs gator fyllda med små spöken, häxor och kanske en och annan pumpa, säger Lotta Carlsbogård, chef på Säsonger & Events Liseberg

      Såhär funkar det:
      Lämna in kläder – Få entrébiljett till Halloween i Lisebergsparken

      1. Ta med barnens urvuxna maskeraddräkter till Göteborgs turistinformation vid Kungsportsplatsen mellan den 10–17 oktober. Alla typer av utklädnader tas emot så länge som de är hela och rena.
      2. Fyll i ett enkelt formulär som du lämnar in ihop med dina kläder.
      3. Som tack för att du bidrar får du 1 entrébiljett per godkänd maskeraddräkt (max 5 biljetter per hushåll). När Liseberg godkänt kläderna skickas entrébiljetter till din angivna epost.

      Antalet entrébiljetter är begränsade. Liseberg reserverar sig för att de kan ta slut.

      Hämta ut Halloweendräkter till barnen

      1. Kom till Lisebergs Halloweenbutik för barn på Grand Curiosa Hotel den 26 oktober. Mellan klockan 12-16 är alla barn är välkomna att prova och hämta en nygammal Halloweendräkt. Helt gratis.

      Först till kvarn gäller.

      Halloween i Lisebergsparken
      Under Halloweensäsongen byter nöjesparken skepnad och besökarna möts av mys & rys, fågelskrämmor, godismysterium och hela 30 000 pumpor. I år väntar dessutom två spännande nyheter, en interaktiv upplevelse i form av Sagoskogen för de lite yngre barnen och Nattsvart på Gastenför de mer våghalsiga.

      I parken finns totalt fem skräckhus, två skräckområden, 35 åkattraktioner, 250 skräckaktörer samt bus och godis för alla barn inne på Kaninlandet. Besökaren väljer själv vilken nivå av skräck och bus man vill ta del av. Halloweensäsongen håller öppet fram till 3 november. Samtliga öppettider och biljetter finns att hitta på liseberg.se.

      Sagoskogen—barnvänligt ”skräckhus”
      Sagoskogen är en attraktion för de yngre barnen. Där möts de av spännande sagoväsen och får vara med och påverka berättelsen genom rörelser och ljud. Som ett mycket snällt skräckhus, för barn. Sagoskogen har till skillnad från alla andra skräckhus på Liseberg en övre åldersgräns. Man får inte vara över 11 år gammal för att besöka Sagoskogen, men såklart får man ta med sig en vuxen att hålla i handen.
      Sagan om Sagoskogen:
      Många är det som bor i Sagoskogen. Några väldigt stora och blyga, andra pyttesmå, helt oblyga och hjälpsamma – om än med en lätt snarstucken uppsyn. Men mest av allt ska äventyret som pågår berättas för alla jättemodiga, och jättestora, människobarn som kommer på besök. Ett äventyr som glittrar av glädje och lekfullhet!

      Läs mer om Halloween Swop: https://www.liseberg.se/hallow...

      För dig som är journalist

      Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.