Halloween i Kaninlandet får egen öppning - vill locka norska och danska barn

Publicerad:

Liseberg förlänger Halloween och siktar på Norge och Danmark. För första gången anpassar Liseberg Halloweensäsongen för att sammanfalla med de danska och norska höstloven. Detta innebär fler öppetdagar än någonsin tidigare och nya upplevelser för våra besökare.

Liseberg lockar årligen runt 2,2 miljoner besökare och ambitionen är att öka antalet med ytterligare 500 000 besökare när Oceana öppnar i slutet av 2026.

"Vårt uppdrag är att locka fler besökare till Göteborg, inte bara till Liseberg,” säger Robert Arvidsson, kommersiell chef på Liseberg. “Genom att anpassa oss till de danska och norska skolloven kompletterar vi andra reseanledningar i Göteborg och stärker skälen för att komma hit och stanna några extra dagar.”

En del av denna satsning är att Kaninlandet kommer att vara öppet i full Halloweenskrud, vilket gör det till en perfekt destination för familjer. Kaninlandet kommer öppna en vecka före den ordinarie Halloweensäsongen.

Under våren provade Liseberg för första gången att hålla delar av parken öppen. Då handlade det om evenemanget “Vårkul i Kaninlandet”. Nu tas det konceptet ett steg vidare där Halloween i Kaninlandet får en egen öppning vilket innebär att det öppnar en vecka innan ordinarie Halloween-säsong samt har öppet vissa dagar under säsongen då övriga parken håller stängt.

Den danska kronan är stark gentemot den svenska, och Göteborg har sett ett tydligt uppsving i antalet danska och tyska besökare. Det är från låga nivåer men här finns en stor potential Liseberg gärna vill jobba vidare med. Den norska publiken gästar gärna Liseberg under sommaren men vi tror att det finns en potential i att stärka vår Halloweensäsong här också.

“Vi är starka på den inhemska marknaden, men vi vill också locka fler besökare från Danmark och Norge,” fortsätter Arvidsson. “Vi har ett erbjudande och prisläge som är attraktivt för båda marknaderna, och vi ligger dessutom på bekvämt reseavstånd från stora delar av både Norge och Danmark.”

Halloween i Kaninlandet har öppet 28e september till 3e oktober kl 10–16 samt 14e till 17e oktober kl 10–16.

Halloween på Liseberg öppnar den 4e oktober och pågår fram till den 3e november.

För dig som är journalist

Lisebergs pressrum på Mynewsdesk hittar du allt vårt pressmaterial. Följ oss där så missar du inga nyheter från Liseberg.