Tillgänglighet

Liseberg är göteborgarnas park och vi ska vara en spegelbild av vår stad. Oavsett kön, etnicitet, språk, religion, ålder, funktionsnedsättning, könsidentitet eller sexuell läggning ska du känna dig välkommen på Liseberg. Därför arbetar vi aktivt med tillgänglighet.

 

Tillgänglighet

Tillgänglighetsarbetet märks på flera sätt. Det innebär bland annat att Liseberg vid varje fastighets- och attraktionsrenovering, menyplanering eller inköp av ny utrustning arbetar med tillgänglighetsfrågorna i fokus.


Men att få till exempel alla våra attraktioner tillgängliga för alla är av säkerhetsskäl inte möjligt. Vi brukar säga att alla inte kan åka allt, men alla kan åka något. Under rubriken Tillgänglighet i attraktioner kan du läsa mer.

 

Vår ambition är att hela tiden ta små steg mot ett ännu mer tillgängligt och inkluderande Liseberg. 


Guide för dig med särskilda behov

Vissa funktionsnedsättningar begränsar dina möjligheter att ta del av nöjesparkens utbud. Då försöker vi alltid att underlätta för dig, så att du ska få ut så mycket som möjligt av sitt besök.

Läs mer

Lisebergs tillgänglighetsarbete

Liseberg arbetar med tillgänglighet ur flera perspektiv. Just nu fokuserar vi på arbetet med att registrera verksamheten i Tillgänglighetsdatabasen. I Tillgänglighetsdatabasen kommer du själv kunna få en uppfattning om vilka hinder eller möjligheter du kan förvänta dig att stöta på när du besöker Liseberg.

Läs mer

Tillgänglighet i attraktioner

Lisebergs åk- och upplevelseattraktioner har av säkerhetsskäl olika föreskrifter och begränsningar. Alla attraktioner kommer tyvärr aldrig att vara tillgängliga för alla våra gäster. Alla kan inte åka allt, men alla kan åka något.

Läs mer

Syn- och teckentolkning

Har du nedsatt syn eller hörsel? Varje säsong syn- och teckenspråksgestaltas ett antal musik- och teaterföreställningar på Liseberg.

För öka tillgängligheten på underhållning för dig som har nedsatt syn så samarbetar Liseberg med Syntolkning Nu. En syntolk berättar då vad som händer på och runt scenen via mikrofon och hörsnäcka.


Flera föreställningar syntolkas på våra scener. Vill du veta mer om syntolkning och hur det fungerar? Läs mer på Allt om syntolknings hemsida.

Läs mer
[Error: PropertyName is not set.]
Prev januari 2017 Next
Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Dagens Program
Ställ in vad som skall visas i almanackan: Spara Återgå
 
 

Tipsa en kompis!

Skicka

Klart

Ditt tips har nu skickats.

Fel

Ett fel uppstod. Ditt meddelande kunde inte skickas.