Socialt engagemang

Lisebergs hjärta klappar för Göteborgs unga. Därför har vi valt att rikta våra stödinsatser mot stadens barn och ungdomar som utan Lisebergs bidrag inte skulle ha möjligheter att kunna besöka nöjesparken. 

Socialt engagemang

Anledningarna till varför man inte kan besöka nöjesparken är många. Kanske är det sjukdom som gör det svårt att orka, kanske är det föräldrarnas ekonomi som säger stopp, eller så är det ett funktionshinder som gör det svårt vistas i den stojiga nöjesparksmiljön.

 

För att nå dessa barn och unga har Liseberg valt att stödja ett antal olika lokalt förankrade organisationer. Vår ambition är att samarbetsorganisationer vars arbete är långsiktigt, så att även vår insats kan präglas av långsiktighet. Mellan Liseberg och de organisationer vi samarbetar med tecknas alltid ett avtal som varje år ses över och undertecknas på nytt. Allt för att säkerställa att vårt stöd verkligen når fram till dem som behöver det som mest.

I år stödjer Liseberg följande organisationer och projekt:


Ensamkommande flyktingbarn och barnfamiljer i etableringsfas

Som en del av Göteborgs stad vill Liseberg bidra till en lyckad integration av nyanlända. Som en välkomnande gest skänker Liseberg därför, via Social Resursförvaltning, entrébiljetter och Åkpass till ensamkommande flyktingbarn och barnfamiljer som nyligen fått uppehållstillstånd.

Läs mer

Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn och ungdomssjukhus

Insamlingsstiftelsens uppgift är att genom olika insatser och aktiviteter få sjukhustiden att gå lite snabbare för de sjuka barnen och få dem att glömma det onda – åtminstone för en liten stund. Det vill vi på Liseberg gärna hjälpa dem med.

Läs mer

Socialnämnderna i Göteborgs Stad

Liseberg skänker biljetter och Åkpass till Göteborgs mest ekonomiskt utsatta barn – barn vars familjer lever på långvarigt försörjningsstöd.

Läs mer

Särskolorna

Sedan ett antal år tillbaka arrangeras varje år Särskolans dag på Liseberg. Under några timmar, då parken är stängd för andra, bjuds elever och lärare från särskolorna i Göteborgsområdet och kranskommunerna på fri åkning.

Läs mer

Göteborgs Räddningsmission

Göteborgs Räddningsmission uppmärksammar och motverkar förhållanden i samhället som leder till och förvärrar utsatthet och utanförskap. Liseberg stödjer organisationen på flera sätt.

Läs mer

Övriga mottagare

Liseberg stödjer också bland andra medborgarskapsceremonin och Park- och Naturförvaltningens tävling Skolornas vårstädning.

Läs mer
[Error: PropertyName is not set.]
Prev januari 2017 Next
Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Dagens Program
Ställ in vad som skall visas i almanackan: Spara Återgå
 
 

Tipsa en kompis!

Skicka

Klart

Ditt tips har nu skickats.

Fel

Ett fel uppstod. Ditt meddelande kunde inte skickas.