Om företaget

Liseberg AB driver nöjesparken Liseberg som invigdes i samband med Jubileumsutställningen i Göteborg 1923. Nöjesparken har 40 åk- och upplevelseattraktioner, spel och lyckohjul, musikscener, dansbana och ett stort antal restauranger och serveringar i en grönskande parkmiljö. I nära anslutning till nöjesparken finns bekvämt och praktiskt boende i form av hotell, vandrarhem, stugby och camping – anläggningar som är öppna året runt, liksom showkrogen Rondo.

Nöjesparken Liseberg har tre säsonger: sommarsäsongen, som pågår från slutet av april till mitten av oktober, julsäsongen som inleds i mitten av november och avslutas i mellandagarna samt en veckas höstlovsöppet. Liseberg har också öppet för konferenser och företagsevenemang året om.

 

I nöjesparken finns något för alla. Barnen trivs bäst i Kaninlandet som är fullt av mindre attraktioner, medan ungdomarna kan utmana sig själva de tuffare attraktionerna Helix, AtmosFear, Balder och Kanonen.

 

Men det går att uppleva Liseberg i betydligt lugnare tempo. Utbudet av mysiga restauranger och caféer är stort, liksom antalet picknickplatser. Den nordiska lustgårdstraditionen har varsamt fångats upp och har bevarats i trädgårdar och vackra planteringar runt om i parken. På dansbanan Polketten är det dans nästan varje kväll under sommarsäsongen och på de två musikscenerna bjuds det på underhållning av både populära svenska artister och internationella storstjärnor.

 

Halloween-säsongen i anslutning till höstlovet bjuder in till en vindpinad park med skräckhus, ljusskygga typer och pumpor i varje hörn.

 

Under julsäsongen byter Liseberg skepnad igen. Miljoner ljus smyckar träden när ett 80-tal marknadsbodar slår upp sina luckor. Temaområden som Gammaldags jul, Medeltid och Lappland byggs upp och gatorna i parken täcks med snö.

 

Liseberg har cirka 380 årsanställda medarbetare och 2400 säsongsanställda medarbetare. Bolaget omsätter årligen cirka 1,1 miljarder kronor.

 
 

Tipsa en kompis!

Skicka

Klart

Ditt tips har nu skickats.

Fel

Ett fel uppstod. Ditt meddelande kunde inte skickas.