Klubbland - Nyhet 2017

En hyllning till Håkan Hellström


Han spelar för utsålda arenor, slår rekord i streamad lyssning och med det senaste albumet Du gamla du fria befäster han att han är lika självklar i den svenska musikhistorien som landets nationalsång. Nu får Håkan Hellström ett eget Klubbland på Liseberg.


Ända sedan solodebuten med Känn ingen sorg för mig Göteborg år 2000 har Håkan Hellström varit så nära man kan komma en profet i sin egen hemstad. Han sjunger om lokala platser, visar upp staden i sina musikvideor och fyller Ullevi, Slottsskogsvallen, Liseberg - och alla andra arenor där han uppträder. Därför är det bara naturligt att det är i Göteborg, granne med Stora Scenen på Liseberg, som Göteborgshelgonet Håkan Hellström får sitt eget ”tempel”.

 

- Klubbland är en popup-utställning, en upplevelse, en attraktion där besökarna bjuds på en musikalisk åktur – allt utom ett museum, säger Isse Samie på Woah Dad! Det blir en interaktiv, visuell, musikalisk och väldigt kärleksfull hyllning till en av våra största artister.

Klubbland - Nyhet 2017

Foto: Sören Håkanlind

 

På Liseberg finns kopplingen till staden och musiken, och inte minst till publiken, då nästan en tredjedel av Sveriges befolkning besöker nöjesparken varje år. För även om Håkan Hellström har en stark lokal koppling så har han fans över hela landet. Nyligen tillkännagavs att han är Sveriges mest streamade manliga artist på Spotify i år. Sammantaget har musiktjänsten streamat 25 miljoner timmar av hans låtar.

 

Inspiration till Klubbland har hämtats från bl a The Rolling Stones utställning Exhibitionism i London och Velvet Underground – New York Extravaganza i Paris. Men framför allt kommer idéer och inspiration från personer som står Håkan Hellström nära.

 

- Flera av de personer som känner mig allra bäst är med och skapar Klubbland så det borgar för att det blir grymt kul. Spännande. Det är en stor ära såklart. Jag hoppas att känslan blir intim som en klubbspelning och storslagen som ett fullsatt Ullevi på samma gång, säger Håkan Hellström.

 

Popup-utställningen öppnar i samband med Lisebergs sommarpremiär den 22 april 2017 och blir kvar under hela året. Biljettsläpp till Klubbland planeras till den 2 april, som för övrigt är Håkans Hellströms födelsedag.


Prev januari 2017 Next
Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Dagens Program
Ställ in vad som skall visas i almanackan: Spara Återgå
 
 

Tipsa en kompis!

Skicka

Klart

Ditt tips har nu skickats.

Fel

Ett fel uppstod. Ditt meddelande kunde inte skickas.